Zonnepanelen Boornzwaag kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Boornzwaag? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Door zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl tref je bruikbare toelichtingen over zonnepanelen kopen in Boornzwaag!

zonnepanelen installateur 8526
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8526
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Boornzwaag mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.defryskemarren.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente De Fryske Marren. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente De Fryske Marren kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Boornzwaag
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Boornzwaag kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten tegen een lage rente een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5250), dan is het voordeel al €1102,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Zo’n een half miljoen huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Boornzwaag zitten vaak tussen de €5100 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €618,75 (tarieven mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Boornzwaag kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117406€3450 – €4225€390
2302013€5100 – €5775€500
3343015€5900 – €6025€725
4400016€6475 – €6800€890
5451020€7025 – €7125€1010
6504021€7500 – €8000€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Boornzwaag lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boornzwaag bedraagt 2770 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 12 panelen van 315 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Boornzwaag?

Voor PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-boornzwaag

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Boornzwaag vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder vergelijk jij vandaag nog een erkende monteur in de regio. Het merendeel van de adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Definieer expliciet jouw woning. Het soort woning (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Boornzwaag.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de omgeving. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Boornzwaag op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8526).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!