Zonnepanelen Oldeouwer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Oldeouwer? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Middels zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Dankzij dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij praktische details over zonnepanelen kopen in Oldeouwer!

zonnepanelen installateur 8515
 • Lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8515
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oldeouwer mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.defryskemarren.nl check je de spelregels in de gemeente De Fryske Marren. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente De Fryske Marren is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Oldeouwer
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Oldeouwer kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5050), dan pak je al €1060,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 800.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Oldeouwer fluctueren tussen de €4300 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat voor grofweg 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €693 (prijspeil mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Oldeouwer is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118608€3575 – €4400€430
2296011€5175 – €5750€500
3349014€6075 – €6125€825
4388017€6300 – €6750€920
5460020€6950 – €7300€960
6489023€7500 – €8200€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Oldeouwer achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oldeouwer is 2770 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 12 panelen van 295 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1875 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Veel huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Oldeouwer?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oldeouwer

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Oldeouwer vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan heb je in korte tijd een uitstekende aanbieder in je postcoderoos. Verscheidene specialisten beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer expliciet jouw woning. Het type dak (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Oldeouwer.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verzenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (zoals RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €20,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Oldeouwer op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is het zonnestroom uit de buurt (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Dan kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8515).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!