Zonnepanelen Terherne kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Terherne? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Geholpen door de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl check je praktische adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Terherne!

zonnepanelen installateur 8493
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8493
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Terherne mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.defryskemarren.nl check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente De Fryske Marren. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Terherne
Direct zonnepanelen bestellen? In Terherne kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4750), dan is het belastingvoordeel al €997,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,06 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 500.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Terherne schommelen tussen de €4000 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in zo’n 2960 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €666 (vergoeding mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Terherne kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117507€3700 – €4300€390
2306012€5250 – €5700€600
3343014€5925 – €6125€800
4407016€6400 – €6675€940
5458019€6975 – €7175€1010
6509021€7675 – €8050€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Terherne ontdek je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Terherne is 2770 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle consumenten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Terherne?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-terherne

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Terherne vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten vind jij moeiteloos een professionele leverancier in jouw omgeving. Tal van adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het type dak (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert biedt zo relevant zonnepanelen advies in Terherne.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft naam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daaropvolgend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €17,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Terherne op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een regionaal project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 8493).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!