Zonnepanelen Legemeer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Legemeer? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Door de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. onze tool check je toepasbare info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Legemeer!

zonnepanelen installateur 8527
 • Lagere maandlasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8527
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Legemeer mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.defryskemarren.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente De Fryske Marren. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Legemeer
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Legemeer kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5275), dan bedraagt dit al €1107,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,06 en €0,08

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 500.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Legemeer liggen tussen de €4900 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2760 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €621 (tarieven mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Legemeer kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120106€3650 – €4500€400
2289013€5025 – €5750€500
3351015€6100 – €6025€700
4394017€6550 – €6800€950
5453020€7050 – €7125€1020
6493022€7525 – €7850€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Legemeer tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Legemeer bedraagt 2770 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh gaan we uit van 11, en voor 3875 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde woningbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Legemeer?

Voor de installatie van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-legemeer

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Legemeer vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan zoek je snel en eenvoudig een uitmuntende specialist in de regio. Verschillende leveranciers hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het genre woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan actueel zonnepanelen advies in Legemeer.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €35,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Legemeer op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 8527).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!