Zonnepanelen Nijehaske kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Nijehaske? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. onze website doorzoek je uitgebreide aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Nijehaske!

zonnepanelen installateur 8466
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8466
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nijehaske mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.defryskemarren.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente De Fryske Marren. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente De Fryske Marren is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Nijehaske
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Nijehaske kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5550), dan profiteer je al van een korting van €1165,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 550.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Nijehaske liggen tussen om en nabij de €5400 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2750 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €618,75 (kosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Nijehaske kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120908€3525 – €4300€380
2297013€5100 – €5600€650
3334016€6050 – €6200€725
4388018€6350 – €6825€900
5433019€6975 – €7300€970
6496021€7600 – €7900€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Nijehaske ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nijehaske is 2770 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de consumenten kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Nijehaske?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nijehaske

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Nijehaske vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan kies je binnen enkele minuten een deskundige aanbieder in je woonplaats. Verscheidene adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Nijehaske.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om achternaam, voornaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (denk aan RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €20,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Nijehaske op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een lokaal zonne-energie project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8466).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!