Zonnepanelen Broek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Broek? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van deze pagina vind je toepasbare raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Broek!

zonnepanelen installateur 8512
  • Lagere maandlasten.
  • Groene investering.
  • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
  • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8512
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Broek mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.defryskemarren.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente De Fryske Marren. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

  • Geen directe financiële compensatie.
  • In de gemeente De Fryske Marren kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
  • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
  • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Broek
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Broek bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra goedkoop een groene lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4975), dan is het voordeel al €1044,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,055 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Plusminus 650.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Broek schommelen tussen de €4800 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in om en nabij 3050 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €686,25 (vergoeding mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Broek kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119708€3500 – €4475€420
2293011€5125 – €5600€525
3355016€5975 – €6075€700
4381016€6550 – €6775€950
5453020€7075 – €7150€1020
6512022€7550 – €7925€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Broek achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Broek bedraagt 2770 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1975 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee klanten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Broek?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-broek

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Broek vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder zoek jij zonder problemen een professionele monteur in je postcoderoos. Sommige installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

  1. Vul je postcode en huisnummer in

    Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

  2. Definieer het gezin en verbruik

    Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

  3. Beschrijf de opdracht

    Definieer het soort huis. Het soort woning (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Broek.

  4. Voorkeur voor contact

    Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verstrekken zij de offertes.

  5. Offertes naast elkaar zetten

    Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €25,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

  • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
  • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
  • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Broek op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het een lokaal zonne-energie project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 8512).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!