Zonnepanelen Delfstrahuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Delfstrahuizen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Geholpen door de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van onze website vind je handige info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Delfstrahuizen!

zonnepanelen installateur 8508
 • Een kleiner energiecontract.
 • Milieubewuste keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8508
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Delfstrahuizen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.defryskemarren.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente De Fryske Marren. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente De Fryske Marren kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Delfstrahuizen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Delfstrahuizen kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4925), dan is jouw winst al €1034,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,035 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 700.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Delfstrahuizen zitten vaak tussen de €4800 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in plusminus 3030 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Nuon betaal je al snel €681,75 (tarief mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Delfstrahuizen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118907€3425 – €4300€390
2308012€5075 – €5825€625
3323015€5950 – €6175€825
4415018€6525 – €6650€940
5448019€6975 – €7250€1000
6506023€7700 – €7925€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Delfstrahuizen tref je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Delfstrahuizen is 2770 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 12 panelen van 320 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1950 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Veel investeerders kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Delfstrahuizen?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-delfstrahuizen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Delfstrahuizen vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt vergelijk je in enkele stappen een professionele specialist in de buurt. Veel adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets zo concreet mogelijk het huis. Het type huis (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft dan goedzonnepanelen advies in Delfstrahuizen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals bijv. IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €40,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Delfstrahuizen op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8508).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!