Zonnepanelen Oosterzee kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Oosterzee? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met deze pagina check je toepasbare raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Oosterzee!

zonnepanelen installateur 8536
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Duurzame investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8536
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oosterzee mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.defryskemarren.nl vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente De Fryske Marren. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Oosterzee
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Oosterzee kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5425), dan is het belastingvoordeel al €1139,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,04 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Circa 700.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Oosterzee schommelen tussen de €5000 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2820 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €634,5 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Oosterzee kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117407€3650 – €4275€420
2286011€5125 – €5675€575
3333015€6050 – €6225€700
4409016€6550 – €6750€900
5436019€6925 – €7275€1020
6504022€7550 – €8200€1070

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Oosterzee vind jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosterzee is 2770 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Veel bewoners bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Oosterzee?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oosterzee

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Oosterzee vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vergelijk jij vandaag nog een uitstekende installateur in de regio. Verscheidene aanbieders hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de aard van de woning. Het type huis (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Oosterzee.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar is het helder hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvang je de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar let ook op certificering (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €15,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Oosterzee op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 8536).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!