Zonnepanelen Sint Nicolaasga kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Sint Nicolaasga? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. deze website ontdek jij actuele aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sint Nicolaasga!

zonnepanelen installateur 8521
 • Lagere maandlasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8521
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sint Nicolaasga mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.defryskemarren.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente De Fryske Marren. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €700,00. Ook is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente De Fryske Marren zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Sint Nicolaasga
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Sint Nicolaasga zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5125), dan bedraagt dit al €1076,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,04 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer een half miljoen huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sint Nicolaasga schommelen tussen de €4400 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen draait uit op plusminus 2700 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en/of NLE betaal je hiervoor wel €607,5 (tarieven mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Sint Nicolaasga bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120206€3600 – €4300€380
2273013€5100 – €5900€600
3340015€5950 – €6250€850
4406016€6450 – €6600€940
5434020€7100 – €7300€970
6519021€7475 – €8150€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Sint Nicolaasga vind jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint Nicolaasga bedraagt 2770 kWh. Dit staat voor grofweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Sint Nicolaasga?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sint-nicolaasga

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Sint Nicolaasga vergelijken? Met tips van onze adviseurs tref jij in een zeer korte periode een professionele leverancier in je woonplaats. Veel installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf het soort huis. Het soort woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Sint Nicolaasga.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: achternaam, voornaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint Nicolaasga op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een project in je eigen buurt (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Dan mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 8520, 8521).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!