Zonnepanelen Rottum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Rottum? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Middels innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via de zonnepanelen-vergelijker tref je waardevolle raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Rottum!

zonnepanelen installateur 8461
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet het milieu op 1.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8461
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rottum mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.defryskemarren.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente De Fryske Marren. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste noemen we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Rottum
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Rottum kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5425), dan bedraagt dit al €1139,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,05 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 800.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Rottum zitten vaak tussen de €5400 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €607,5 (onkosten mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Rottum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117407€3500 – €4250€440
2274013€5125 – €5775€600
3353015€6025 – €6225€825
4394016€6550 – €6675€910
5456020€6975 – €7225€970
6502022€7550 – €8075€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Rottum check jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rottum bedraagt 2770 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De doorsnee investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Rottum?

Puur voor PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rottum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Rottum vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs vind je snel en eenvoudig een betrouwbare monteur in de regio. Veel installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het type dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Rottum.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit de regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar check ook certificering (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €25,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Rottum op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een regionaal project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 8461).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!