Zonnepanelen Nijemirdum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Nijemirdum? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van deze website tref jij omvangrijke informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Nijemirdum!

zonnepanelen installateur 8566
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8566
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nijemirdum mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.defryskemarren.nl doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente De Fryske Marren. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Als laatste kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Nijemirdum
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Nijemirdum zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten extra voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5800), dan is het voordeel al €1218. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 750.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Nijemirdum fluctueren tussen de €4400 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2970 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €668,25 (kosten mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Nijemirdum bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117207€3400 – €4350€440
2291013€5000 – €5825€650
3360014€5975 – €6250€775
4392016€6525 – €6775€930
5433019€6975 – €7150€970
6488023€7525 – €8150€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Nijemirdum tref je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nijemirdum is 2770 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens bestaan er dunne-film panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nijemirdum?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nijemirdum

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Nijemirdum vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt heb je snel en eenvoudig een goede expert in jouw streek. Verscheidene installateurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Detailleer het soort huis. Het soort huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies ook een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Nijemirdum.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Dan weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de laagste offerte, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €15,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Nijemirdum op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8566).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!