Zonnepanelen Kolderwolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Kolderwolde? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker tref je veelzijdige adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Kolderwolde!

zonnepanelen installateur 8583
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Goed voor het milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8583
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kolderwolde mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.defryskemarren.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente De Fryske Marren. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Kolderwolde
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Kolderwolde kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4675), dan is jouw winst al €981,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer een half miljoen investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Kolderwolde liggen tussen om en nabij de €5300 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in zo’n 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €686,25 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Kolderwolde kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117806€3525 – €4200€390
2292011€5050 – €5650€575
3326015€6000 – €6175€800
4387017€6300 – €6650€940
5468019€6925 – €7125€980
6494023€7525 – €7925€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Kolderwolde ontdek je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kolderwolde is 2770 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 12 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Kolderwolde?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kolderwolde

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Kolderwolde vergelijken? Middels tips van onze adviseurs tref jij in enkele stappen een goede monteur in je postcoderoos. Diverse leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het soort huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Kolderwolde.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op die manier weten we hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verscheidene mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €22,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kolderwolde op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Dan kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 8583).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!