Zonnepanelen Snikzwaag kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Snikzwaag? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via deze website bekijk je actuele info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Snikzwaag!

zonnepanelen installateur 8505
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8505
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Snikzwaag mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.defryskemarren.nl tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente De Fryske Marren. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente De Fryske Marren kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Snikzwaag
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Snikzwaag zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€4850), dan is jouw winst al €1018,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 650.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Snikzwaag variëren tussen de €4600 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in ongeveer 3000 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €675 (tarief mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Snikzwaag kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120808€3650 – €4300€420
2276011€5000 – €5700€500
3349014€6025 – €6200€725
4418017€6550 – €6625€900
5467020€7025 – €7175€1010
6517022€7625 – €7975€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Snikzwaag zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Snikzwaag is 2770 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Snikzwaag?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-snikzwaag

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Snikzwaag vergelijken? Via onze stappenplan kies jij in een zeer korte periode een goede monteur in de buurt. Sommige aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het genre dak (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Snikzwaag.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Dan is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €30,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Snikzwaag op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een regionaal project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Dan kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 8505).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!