Zonnepanelen Harich kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Harich? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Met zonnepanelen op je woning kan je zelf stroom opwekken. Gezien de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door deze pagina vind jij uitgebreide tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Harich!

zonnepanelen installateur 8571
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8571
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Harich mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.defryskemarren.nl check jij welke regelingen er zijn in de gemeente De Fryske Marren. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Harich
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Harich zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5825), dan loopt dit al op tot €1223,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 500.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Harich zitten vaak tussen de €4700 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in zo’n 2980 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €670,5 (tarief mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Harich kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119406€3450 – €4350€420
2270011€5075 – €5750€625
3352014€6075 – €6100€825
4410017€6325 – €6700€920
5460020€7025 – €7275€970
6501023€7500 – €8150€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Harich tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Harich bedraagt 2770 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1875 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Harich?

Voor de installatie van panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-harich

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Harich vergelijken? Via het advies hieronder kies jij binnen enkele minuten een goede expert in jouw streek. Sommige adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de aard van de woning. Het type dak (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Harich.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €15,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Harich op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een regionaal project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8571).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!