Zonnepanelen Bakhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Bakhuizen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Door middel van zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van onze website bekijk jij omvangrijke informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Bakhuizen!

zonnepanelen installateur 8574
 • Een lagere energierekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8574
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bakhuizen mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.defryskemarren.nl ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente De Fryske Marren. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Bakhuizen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Bakhuizen zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten verrassend voordelig een krediet kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5900), dan is het voordeel al €1239. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 600.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bakhuizen zitten vaak tussen de €4800 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 3010 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €677,25 (tarieven mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Bakhuizen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117108€3500 – €4250€410
2296011€5000 – €5800€575
3351014€5900 – €6050€750
4402018€6325 – €6675€890
5468019€7025 – €7175€960
6501022€7425 – €8075€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Bakhuizen achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bakhuizen bedraagt 2770 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1800 kWh moet je rekenen op 7, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Veel woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Bakhuizen?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bakhuizen

Plaatsen in de omgeving:


Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Bakhuizen vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder zoek je vandaag nog een erkende installateur in jouw omgeving. Diverse adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf het type huis. Het type dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Bakhuizen.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Vervolgens versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €40,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Bakhuizen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het stroom van panelen in de buurt (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 8574).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!