Zonnepanelen Eesterga kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Eesterga? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Geholpen door het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door onze tool bekijk jij bruikbare info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Eesterga!

zonnepanelen installateur 8534
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8534
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eesterga mei 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.defryskemarren.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente De Fryske Marren. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste bestaat er een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Eesterga
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Eesterga kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een krediet kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5375), dan is jouw winst al €1128,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Circa 650.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Eesterga variëren tussen de €5400 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2800 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €630 (kosten mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Eesterga kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119108€3575 – €4475€410
2301012€5125 – €5675€525
3358014€5900 – €6225€725
4381016€6550 – €6825€940
5466020€6975 – €7250€960
6494023€7400 – €8075€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Eesterga zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eesterga is 2770 kWh. Dit staat voor om en nabij 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Veel woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Eesterga?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eesterga

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Eesterga vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs zoek je binnen enkele minuten een goede vakman in de regio. Het merendeel van de bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het type huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Eesterga.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten we hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Als laatste verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €17,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Eesterga op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 8534).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!