Zonnepanelen Sloten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Sloten? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Op basis van de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Via onze tool bekijk je bruikbare info over zonnepanelen kopen in Sloten!

zonnepanelen installateur 8556
 • Een kleiner energiecontract.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8556
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sloten mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.defryskemarren.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente De Fryske Marren. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Sloten
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Sloten kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een krediet kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5675), dan bedraagt dit al €1191,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 700.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Sloten liggen tussen de €4200 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2920 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Pure Energie betaal je al snel €657 (onkosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Sloten kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120007€3525 – €4225€390
2271012€5100 – €5625€625
3344014€5925 – €6175€750
4397016€6475 – €6825€950
5432019€6975 – €7250€1010
6483023€7625 – €7950€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Sloten ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sloten is 2770 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Veel consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Sloten?

Voor zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sloten

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Sloten vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten vergelijk jij zonder problemen een uitstekende leverancier in de regio. Diverse bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Sloten.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (bijv. IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €25,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Sloten op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Dan mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 8556).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!