Zonnepanelen Ouwster-Nijega kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Ouwster-Nijega? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Geholpen door het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij veelzijdige gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Ouwster-Nijega!

zonnepanelen installateur 8514
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8514
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ouwster-Nijega mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.defryskemarren.nl ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente De Fryske Marren. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Ouwster-Nijega
Direct zonnepanelen bestellen? In Ouwster-Nijega zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5025), dan is jouw winst al €1055,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Meer dan 500.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Ouwster-Nijega schommelen tussen de €5100 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op pak ‘m beet 3070 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €690,75 (prijspeil mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Ouwster-Nijega bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119408€3600 – €4325€410
2303011€5150 – €5900€575
3329015€5950 – €6175€700
4414018€6500 – €6775€900
5447020€7025 – €7175€1020
6484022€7575 – €8075€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Ouwster-Nijega zie je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ouwster-Nijega bedraagt 2770 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De meeste bewoners prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ouwster-Nijega?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ouwster-nijega

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Ouwster-Nijega vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt kies je in korte tijd een professionele installateur in jouw omgeving. Verscheidene specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de aard van het huis. De woning-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Ouwster-Nijega.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Nadien verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar certificering (bijvoorbeeld Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ouwster-Nijega op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Dan kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 8514).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!