Zonnepanelen Rotsterhaule kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Rotsterhaule? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij deze pagina ontdek je handige aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Rotsterhaule!

zonnepanelen installateur 8463
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet het milieu op 1.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8463
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rotsterhaule mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.defryskemarren.nl lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente De Fryske Marren. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Rotsterhaule
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Rotsterhaule zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie mag men de BTW van de aankoop terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5475), dan pak je al €1149,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 550.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Rotsterhaule fluctueren tussen de €4300 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op ongeveer 2720 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €612 (prijspeil mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Rotsterhaule bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3475 – €4300€430
2305011€5000 – €5825€600
3323014€5900 – €6075€725
4381018€6400 – €6725€890
5463019€6900 – €7275€1030
6517022€7400 – €7850€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Rotsterhaule tref je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rotsterhaule bedraagt 2770 kWh. Dit staat voor omstreeks 10 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1825 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3850 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Veel investeerders kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien bestaan er dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Rotsterhaule?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rotsterhaule

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Rotsterhaule vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan vind jij snel en eenvoudig een erkende aanbieder in de buurt. Tal van specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de aard van de woning. Het type dak (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Rotsterhaule.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van installateurs uit de buurt. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar let ook op certificaten en keurmerken (zoals TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €30,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Rotsterhaule op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 8463).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!