Zonnepanelen Oudemirdum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Oudemirdum? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door de zonnepanelen-vergelijker lees je accurate toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Oudemirdum!

zonnepanelen installateur 8576
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8576
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oudemirdum mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.defryskemarren.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente De Fryske Marren. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Ook noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Oudemirdum
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Oudemirdum bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huishoudens met een lage rente een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€4600), dan profiteer je al van een korting van €966. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 650.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Oudemirdum liggen tussen de €5400 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in grofweg 3020 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie of NLE betaal je daarvoor ongeveer €679,5 (prijspeil mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Oudemirdum bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120407€3500 – €4275€440
2307011€5125 – €5800€550
3356016€5925 – €6150€775
4417017€6425 – €6675€950
5464019€6950 – €7125€1010
6500022€7450 – €8150€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Oudemirdum check jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudemirdum bedraagt 2770 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1800 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vind je dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Oudemirdum?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oudemirdum

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Oudemirdum vergelijken? Door het advies hieronder vergelijk je in een zeer korte periode een erkende installateur in de regio. Verscheidene installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets zo concreet mogelijk het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Oudemirdum.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Op die manier weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar check ook op certificering (bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €17,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Oudemirdum op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 8567, 8576).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!