Zonnepanelen Oudehaske kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Oudehaske? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door onze vergelijker check jij bruikbare tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Oudehaske!

zonnepanelen installateur 8465
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • BTW terugvragen.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8465
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oudehaske mei 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.defryskemarren.nl tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente De Fryske Marren. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente De Fryske Marren zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Oudehaske
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Oudehaske kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens extra voordelig een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5525), dan profiteer je al van een korting van €1160,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 700.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Oudehaske liggen tussen de €5300 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2740 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Pure Energie betaal je al snel €616,5 (prijspeil mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Oudehaske kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120707€3575 – €4400€390
2308013€5050 – €5625€550
3322016€6000 – €6025€875
4387017€6425 – €6750€900
5451019€6950 – €7225€1020
6490022€7675 – €8000€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Oudehaske achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudehaske is 2770 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1950 kWh moet je rekenen op 7, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De gemiddelde huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Oudehaske?

Voor de installatie van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oudehaske

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Oudehaske vergelijken? Geholpen door onderstaande tips kies jij zonder problemen een uitstekende leverancier in je postcoderoos. Sommige bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer expliciet het huis. Het soort huis (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist biedt zo relevant zonnepanelen advies in Oudehaske.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Zo weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (denk aan ISO certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €30,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Oudehaske op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 8465).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!