Zonnepanelen Mirns kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Mirns? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Middels krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Gezien dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Via de zonnepanelen-vergelijker vind jij handige tips over zonnepanelen kopen in Mirns!

zonnepanelen installateur 8573
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8573
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mirns mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.defryskemarren.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente De Fryske Marren. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente De Fryske Marren kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Mirns
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Mirns kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan iedereen de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5875), dan bedraagt dit al €1233,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,045 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij een half miljoen consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Mirns fluctueren tussen de €4500 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 3000 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €675 (tarieven mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Mirns kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118308€3475 – €4325€400
2306013€5125 – €5725€650
3345015€6050 – €6075€700
4414018€6475 – €6675€900
5457019€6975 – €7300€980
6500022€7625 – €7850€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Mirns ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mirns bedraagt 2770 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De meeste huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Mirns?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-mirns

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Mirns vergelijken? D.m.v. onze stappenplan heb jij zonder problemen een professionele expert in je postcoderoos. Verscheidene adviseurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Schets expliciet het huis. Het soort huis (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Mirns.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Dan komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om certificering (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €15,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Mirns op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een regionaal project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 8573).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!