Zonnepanelen Echten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Echten? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met onze website vind je waardevolle adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Echten!

zonnepanelen installateur 8537
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Goed voor het milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • BTW terugvragen.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8537
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Echten mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.defryskemarren.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente De Fryske Marren. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste noemen we de handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente De Fryske Marren kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Echten
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Echten kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5450), dan loopt dit al op tot €1144,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 650.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Echten liggen tussen de €5100 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in circa 2830 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Vandebron betaal je al snel €636,75 (vergoeding mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Echten kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118106€3625 – €4475€440
2276011€5250 – €5625€550
3353015€5925 – €6100€800
4401016€6450 – €6700€880
5458020€6900 – €7250€970
6481022€7475 – €8150€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Echten zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Echten bedraagt 2770 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 4000 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde woningbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Echten?

Bij het installeren van panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-echten

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Echten vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan kies jij vandaag nog een professionele expert in de regio. Verschillende installateurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de prijs. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Schets het type woning. Het genre huis (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Echten.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Aansluitend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €20,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Echten op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit een lokaal zonne-energie project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 8537).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!