Zonnepanelen Teroele kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Teroele? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels onze tool doorzoek je veelzijdige informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Teroele!

zonnepanelen installateur 8524
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8524
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Teroele mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.defryskemarren.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente De Fryske Marren. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Teroele
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Teroele kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan men de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5200), dan is jouw winst al €1092. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Circa 500.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Teroele liggen tussen de €4900 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2730 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €614,25 (kosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Teroele bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118507€3450 – €4275€400
2270011€5175 – €5700€625
3341015€5925 – €6075€725
4383017€6400 – €6700€880
5470019€6975 – €7200€960
6503022€7425 – €7875€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Teroele achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Teroele is 2770 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh gaat het om 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle klanten bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens zijn er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Teroele?

Puur voor panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-teroele

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Teroele vergelijken? Met behulp van onze stappenplan tref jij moeiteloos een deskundige expert in je postcodegebied. Veel leveranciers beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de prijzen. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer het type huis. Het soort huis (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft dan erkend zonnepanelen advies in Teroele.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Daardoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €15,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Teroele op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8524).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!