Zonnepanelen Scharsterbrug kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Scharsterbrug? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via deze website ontdek jij praktische toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Scharsterbrug!

zonnepanelen installateur 8517
 • Lagere maandlasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8517
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Scharsterbrug mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.defryskemarren.nl check je de spelregels in de gemeente De Fryske Marren. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente De Fryske Marren zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Scharsterbrug
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Scharsterbrug zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5100), dan pak je al €1071. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 550.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Scharsterbrug variëren tussen de €4100 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor pak ‘m beet 3100 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €697,5 (prijs mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Scharsterbrug bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120408€3475 – €4500€390
2273011€5175 – €5850€650
3337015€6100 – €6050€700
4399018€6350 – €6600€940
5463019€6900 – €7300€1030
6506023€7400 – €7925€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Scharsterbrug check je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Scharsterbrug is 2770 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 11 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle mensen bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Scharsterbrug?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-scharsterbrug

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Scharsterbrug vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt zoek je in korte tijd een uitstekende expert in jouw streek. Verschillende specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer het soort huis. Het type woning (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Scharsterbrug.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar check ook relevante keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Scharsterbrug op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 8517).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!