Zonnepanelen Bantega kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Bantega? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Met het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij onze vergelijker bekijk je uitgebreide adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Bantega!

zonnepanelen installateur 8538
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8538
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bantega mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.defryskemarren.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente De Fryske Marren. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Bantega
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Bantega kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5475), dan loopt dit al op tot €1149,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 650.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bantega fluctueren tussen de €5100 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa om en nabij 2840 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €639 (prijspeil mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Bantega kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117707€3600 – €4350€440
2282013€5225 – €5600€575
3360015€6000 – €6175€775
4394018€6425 – €6850€900
5457020€7000 – €7150€1020
6486023€7475 – €8075€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Bantega tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bantega bedraagt 2770 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 11 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bantega?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bantega

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Bantega vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs kies je binnen enkele minuten een betrouwbare leverancier in jouw omgeving. De meeste aanbieders hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de aard van de woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Bantega.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar check ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €25,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bantega op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is het een project in je eigen buurt (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 8538).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!