Zonnepanelen Rohel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Rohel? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van onze vergelijker bekijk je actuele raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Rohel!

zonnepanelen installateur 8507
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8507
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rohel mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.defryskemarren.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente De Fryske Marren. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Rohel
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Rohel bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4900), dan loopt dit al op tot €1029. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Circa 650.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Rohel variëren tussen de €4500 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen wekt op pak ‘m beet 3020 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €679,5 (prijspeil mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Rohel kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119806€3525 – €4200€420
2289012€5100 – €5675€600
3337015€6075 – €6150€750
4414016€6550 – €6775€900
5438019€7050 – €7125€1030
6518023€7575 – €7850€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Rohel check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rohel bedraagt 2770 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Rohel?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rohel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Rohel vergelijken? Middels onze stappenplan heb je in een zeer korte periode een professionele aanbieder in je woonplaats. Veel installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Rohel.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Dan weten we hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daaropvolgend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar check ook op de benodigde certificaten (denk aan Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €40,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Rohel op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een lokaal zonne-energie project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Dan kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 8507).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!