Zonnepanelen Sintjohannesga kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Sintjohannesga? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Met onze website doorzoek jij omvangrijke informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Sintjohannesga!

zonnepanelen installateur 8464
 • Snelle terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8464
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sintjohannesga mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.defryskemarren.nl tref jij wat de regels zijn in de gemeente De Fryske Marren. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Sintjohannesga
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Sintjohannesga zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5500), dan profiteer je al van een korting van €1155. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor deze extra zonnestroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 700.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Sintjohannesga liggen tussen de €4200 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor ongeveer 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Oxxio betaal je al snel €614,25 (vergoeding mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Sintjohannesga kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117006€3650 – €4450€440
2293013€5225 – €5675€525
3353014€6025 – €6050€700
4387017€6550 – €6800€920
5452020€7025 – €7125€980
6515023€7400 – €7875€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Sintjohannesga vind je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sintjohannesga is 2770 kWh. Dit staat voor plusminus 12 panelen van 320 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens vind je dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Sintjohannesga?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sintjohannesga

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Sintjohannesga vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten vergelijk je vandaag nog een deskundige expert in je postcoderoos. Tal van leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de aard van de woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft dan erkend zonnepanelen advies in Sintjohannesga.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Dan weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op certificering (zoals RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €30,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Sintjohannesga op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een regionaal project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 8464).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!