Zonnepanelen Dijken kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Dijken? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Door middel van zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels deze website tref jij veelzijdige info m.b.t. zonnepanelen kopen in Dijken!

zonnepanelen installateur 8528
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8528
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dijken mei 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.defryskemarren.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente De Fryske Marren. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente De Fryske Marren is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Dijken
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Dijken kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5300), dan profiteer je al van een korting van €1113. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg een half miljoen gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Dijken zitten vaak tussen de €5300 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2770 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €623,25 (kosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Dijken kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118106€3500 – €4450€380
2297013€5200 – €5725€675
3348015€6075 – €6025€775
4417016€6525 – €6775€920
5435019€7100 – €7300€990
6498021€7400 – €7900€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Dijken check jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dijken bedraagt 2770 kWh. Dit staat voor grofweg 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Dijken?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dijken

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Dijken vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten vind jij in korte tijd een uitstekende vakspecialist in jouw streek. Veel adviseurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het type woning (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Dijken.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Aansluitend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van experts uit uw regio. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €22,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Dijken op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een regionaal project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 8528).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!