Zonnepanelen Idskenhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Idskenhuizen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Door middel van de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van deze pagina bekijk jij handige adviezen over zonnepanelen kopen in Idskenhuizen!

zonnepanelen installateur 8523
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • BTW terugvragen.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8523
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Idskenhuizen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.defryskemarren.nl check jij de spelregels in de gemeente De Fryske Marren. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Idskenhuizen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Idskenhuizen zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens erg goedkoop een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5175), dan pak je al €1086,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 700.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Idskenhuizen liggen tussen om en nabij de €4800 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in circa 2720 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €612 (prijs mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Idskenhuizen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120008€3600 – €4500€390
2298011€5000 – €5625€525
3349016€6050 – €6075€750
4399018€6350 – €6650€930
5443019€6975 – €7150€1030
6505022€7425 – €8125€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Idskenhuizen tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Idskenhuizen is 2770 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3875 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde klanten bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Idskenhuizen?

Voor de installatie van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-idskenhuizen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Idskenhuizen vergelijken? Middels het advies hieronder heb je in korte tijd een deskundige expert in je woonplaats. Veel installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het genre dak (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Idskenhuizen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €40,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Idskenhuizen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een project in je eigen buurt (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Dan kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8523).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!