Zonnepanelen Joure kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Joure? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van deze pagina check jij actuele adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Joure!

zonnepanelen installateur 8501
 • Minder betalen voor stroom.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8501
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Joure mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.defryskemarren.nl check je welke regelingen er zijn in de gemeente De Fryske Marren. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Joure
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Joure zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4825), dan bedraagt dit al €1013,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Meer dan een half miljoen woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Joure variëren tussen de €4400 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2990 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Pure Energie betaal je al snel €672,75 (tarieven mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Joure bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117308€3625 – €4350€430
2298012€5050 – €5900€525
3321016€6025 – €6200€850
4384018€6475 – €6650€880
5463020€7025 – €7175€1010
6519023€7625 – €7850€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Joure bekijk je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Joure is 2770 kWh. Dit staat voor rond de 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Joure?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-joure

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Joure vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten vind jij in korte tijd een erkende leverancier in je postcoderoos. Veel adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer duidelijk het huis. Het genre woning (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Joure.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daaropvolgend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €35,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Joure op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Dan kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8500, 8501, 8502, 8503).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!