Zonnepanelen Echtenerbrug kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Echtenerbrug? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Met zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. onze vergelijker tref jij samengestelde informatie aangaande zonnepanelen kopen in Echtenerbrug!

zonnepanelen installateur 8539
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8539
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Echtenerbrug mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.defryskemarren.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente De Fryske Marren. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente De Fryske Marren is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Echtenerbrug
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Echtenerbrug kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5500), dan is jouw winst al €1155. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Grofweg een half miljoen consumenten hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Echtenerbrug liggen tussen de €4800 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor pak ‘m beet 2850 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of NLE betaal je al snel €641,25 (prijs mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Echtenerbrug kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117908€3475 – €4225€430
2283011€5250 – €5650€550
3358014€6025 – €6175€825
4405017€6475 – €6850€940
5440019€6900 – €7250€970
6488023€7600 – €8025€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Echtenerbrug vind je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Echtenerbrug is 2770 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 panelen van 280 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De meeste klanten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Echtenerbrug?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-echtenerbrug

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Echtenerbrug vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs zoek je binnen enkele minuten een uitstekende vakman in je postcodegebied. Verschillende adviseurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf de aard van de woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Echtenerbrug.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €20,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Echtenerbrug op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een regionaal project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 8539).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!