Zonnepanelen Goingarijp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Goingarijp? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je bruikbare details aangaande zonnepanelen kopen in Goingarijp!

zonnepanelen installateur 8511
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8511
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Goingarijp mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.defryskemarren.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente De Fryske Marren. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €800,00. Ook is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente De Fryske Marren zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Goingarijp
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Goingarijp kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4950), dan pak je al €1039,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 550.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Goingarijp liggen tussen om en nabij de €4500 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert grofweg 3040 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €684 (tarief mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Goingarijp kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118508€3625 – €4375€440
2296011€5000 – €5725€675
3352015€5900 – €6200€725
4413016€6400 – €6625€880
5456020€7025 – €7175€960
6512021€7650 – €7875€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Goingarijp vind jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Goingarijp bedraagt 2770 kWh. Dit staat voor om en nabij 11 panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Goingarijp?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-goingarijp

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Goingarijp vergelijken? Door middel van onze stappenplan kies jij in een zeer korte periode een deskundige leverancier in je woonplaats. Een aantal monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de aard van het huis. De dak-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Goingarijp.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Zo komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit de omgeving. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €25,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Goingarijp op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 8511).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!