Zonnepanelen Ouwsterhaule kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Ouwsterhaule? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels de zonnepanelen-vergelijker lees je omvangrijke adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Ouwsterhaule!

zonnepanelen installateur 8513
 • Makkelijk geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8513
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ouwsterhaule mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.defryskemarren.nl tref jij wat de regels zijn in de gemeente De Fryske Marren. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente De Fryske Marren kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Ouwsterhaule
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Ouwsterhaule kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5000), dan pak je al €1050. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 700.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ouwsterhaule variëren tussen de €4600 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert plusminus 3060 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent of NLE staat dit al gauw gelijk aan €688,5 (onkosten mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Ouwsterhaule kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117408€3700 – €4200€440
2285012€5050 – €5900€500
3335014€6025 – €6175€700
4412017€6425 – €6600€910
5467020€7025 – €7250€970
6511021€7700 – €8050€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Ouwsterhaule check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ouwsterhaule is 2770 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh moet je rekenen op 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste consumenten installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Ouwsterhaule?

Bij het installeren van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ouwsterhaule

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Ouwsterhaule vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs vergelijk jij snel en eenvoudig een goede leverancier in de buurt. Het merendeel van de specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer het type woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft dan relevant zonnepanelen advies in Ouwsterhaule.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daarna ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €30,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ouwsterhaule op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 8513).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!