Zonnepanelen Lemmer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Lemmer? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker tref je handige details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Lemmer!

zonnepanelen installateur 8531
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8531
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lemmer mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.defryskemarren.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente De Fryske Marren. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij is er nog een royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente De Fryske Marren kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Lemmer
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Lemmer zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5350), dan is het voordeel al €1123,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 550.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Lemmer liggen tussen om en nabij de €4800 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op pakweg 2790 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €627,75 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Lemmer kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117707€3625 – €4300€400
2295013€5075 – €5600€575
3344015€6000 – €6050€850
4397016€6375 – €6600€940
5430019€7000 – €7125€960
6484022€7500 – €7950€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Lemmer zie je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lemmer bedraagt 2770 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Veel mensen kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Lemmer?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lemmer

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Lemmer vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vergelijk je zonder problemen een deskundige vakman in je woonplaats. Het merendeel van de bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf het soort huis. Het type dak (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Lemmer.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de omgeving. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lemmer op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een regionaal project (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 8530, 8531, 8532).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!