Zonnepanelen Rotstergaast kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Rotstergaast? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Via innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van onze tool vind je praktische tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Rotstergaast!

zonnepanelen installateur 8462
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Verantwoorde investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8462
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rotstergaast mei 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.defryskemarren.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente De Fryske Marren. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente De Fryske Marren zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Rotstergaast
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Rotstergaast zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5450), dan loopt dit al op tot €1144,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 650.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Rotstergaast liggen tussen om en nabij de €4100 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2710 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €609,75 (vergoeding mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Rotstergaast kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118007€3650 – €4375€440
2283012€5100 – €5900€525
3333016€6075 – €6275€700
4414018€6300 – €6800€940
5430020€6900 – €7275€1030
6496023€7650 – €7875€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Rotstergaast vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rotstergaast bedraagt 2770 kWh. Dit staat voor ongeveer 10 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1900 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste bewoners installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Rotstergaast?

Tijdens de montage van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rotstergaast

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Rotstergaast vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt tref jij snel en eenvoudig een uitmuntende installateur in jouw streek. Verschillende bedrijven beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het type huis (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn relevant. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Rotstergaast.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: naam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op die manier is het helder hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar wees scherp op certificering (zoals ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €35,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Rotstergaast op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 8462).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!