Zonnepanelen Vegelinsoord kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Vegelinsoord? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Via zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met deze website vind je praktische toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Vegelinsoord!

zonnepanelen installateur 8467
 • Een lagere energierekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8467
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vegelinsoord mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.defryskemarren.nl tref jij wat de regels zijn in de gemeente De Fryske Marren. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts is er nog een royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente De Fryske Marren zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Vegelinsoord
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Vegelinsoord bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5575), dan pak je al €1170,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,03 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 600.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Vegelinsoord zitten vaak tussen de €4700 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op pakweg 2760 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €621 (onkosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Vegelinsoord kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117508€3675 – €4325€400
2302013€5225 – €5875€650
3341016€5900 – €6050€875
4383018€6400 – €6850€890
5449019€7000 – €7175€980
6502023€7675 – €8100€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Vegelinsoord zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vegelinsoord bedraagt 2770 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 panelen van 325 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1950 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Vegelinsoord?

Voor het leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vegelinsoord

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Vegelinsoord vergelijken? Door tips van onze adviseurs zoek jij moeiteloos een deskundige specialist in de regio. Diverse leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de verkoopprijs. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Definieer de eigenschappen van het huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf biedt zo actueel zonnepanelen advies in Vegelinsoord.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Zo is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €22,50 per maand. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Vegelinsoord op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een project in je eigen buurt (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Dan kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8467).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!