Zonnepanelen Elahuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Elahuizen? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Gezien gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met de zonnepanelen-vergelijker tref jij omvangrijke adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Elahuizen!

zonnepanelen installateur 8581
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8581
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Elahuizen mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.defryskemarren.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente De Fryske Marren. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts noemen we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente De Fryske Marren zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Elahuizen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Elahuizen bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4625), dan is het voordeel al €971,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit heet ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. De win is er niet alleen voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 550.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Elahuizen komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa om en nabij 3030 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie en/of NLE betaal je hiervoor wel €681,75 (onkosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Elahuizen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119508€3525 – €4325€420
2304011€5050 – €5625€600
3329014€5925 – €6175€800
4384017€6475 – €6700€920
5456019€7050 – €7250€1030
6487023€7525 – €8025€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Elahuizen ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Elahuizen bedraagt 2770 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 10 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh zijn dat er circa 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3875 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee klanten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Elahuizen?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-elahuizen

Plaatsen in de omgeving:

Veel gekozen merken:


Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Elahuizen vergelijken? Met de uitleg die hierna komt zoek je in korte tijd een goede leverancier in je postcodegebied. De meeste leveranciers hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer het type woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige biedt zo interessant zonnepanelen advies in Elahuizen.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €20,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Elahuizen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8581).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!