Zonnepanelen Wijckel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Wijckel? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij onze tool vind jij accurate info m.b.t. zonnepanelen kopen in Wijckel!

zonnepanelen installateur 8563
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8563
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wijckel mei 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.defryskemarren.nl lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente De Fryske Marren. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Wijckel
Direct zonnepanelen bestellen? In Wijckel kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5725), dan pak je al €1202,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,045 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 500.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Wijckel zitten vaak tussen de €4300 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2940 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €661,5 (prijs mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Wijckel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117308€3475 – €4475€420
2282011€5175 – €5875€575
3344014€6075 – €6025€700
4408018€6300 – €6775€880
5470019€6900 – €7125€980
6493021€7400 – €8025€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Wijckel ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wijckel is 2770 kWh. Dit staat voor om en nabij 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1925 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee consumenten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Wijckel?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wijckel

Plaatsen in de omgeving:


Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Wijckel vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips vind jij in enkele stappen een erkende specialist in jouw streek. De meeste monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets het soort woning. Het type dak (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft dan interessant zonnepanelen advies in Wijckel.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van vakmannen die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (denk aan RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €20,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Wijckel op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het stroom van panelen in de buurt (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 8563).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!