Zonnepanelen Tjerkgaast kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Tjerkgaast? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak kan je zelf stroom opwekken. Gezien dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van onze website lees jij uitgebreide aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Tjerkgaast!

zonnepanelen installateur 8522
 • Makkelijk geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8522
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tjerkgaast mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.defryskemarren.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente De Fryske Marren. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Tjerkgaast
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Tjerkgaast zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens heel voordelig een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5150), dan loopt dit al op tot €1081,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,045 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 600.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Tjerkgaast schommelen tussen de €5400 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen resulteert in plusminus 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Qurrent betaal je hiervoor wel €609,75 (onkosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Tjerkgaast bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118408€3575 – €4400€440
2291013€5150 – €5900€600
3344014€6075 – €6200€825
4384016€6500 – €6700€910
5461020€7000 – €7200€990
6497022€7625 – €7925€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Tjerkgaast tref je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tjerkgaast is 2770 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh zijn dat 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de consumenten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Tjerkgaast?

Voor PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tjerkgaast

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Tjerkgaast vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan heb je binnen enkele minuten een professionele leverancier in de regio. Diverse specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Definieer het type huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft dan erkend zonnepanelen advies in Tjerkgaast.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Nadien zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €40,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tjerkgaast op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een project in je eigen buurt (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 8522).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!