Zonnepanelen Akmarijp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Akmarijp? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl check jij uitgebreide info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Akmarijp!

zonnepanelen installateur 8541
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8541
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Akmarijp mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.defryskemarren.nl vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente De Fryske Marren. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente De Fryske Marren zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Akmarijp
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Akmarijp kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5525), dan is het belastingvoordeel al €1160,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 550.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Akmarijp liggen tussen de €5400 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2860 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €643,5 (onkosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Akmarijp is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117708€3700 – €4500€440
2309012€5075 – €5850€500
3342015€6100 – €6025€700
4390018€6525 – €6600€900
5465020€7025 – €7275€1000
6515022€7675 – €7950€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Akmarijp tref jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Akmarijp bedraagt 2770 kWh. Dit staat voor grofweg 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Akmarijp?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-akmarijp

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Akmarijp vergelijken? Geholpen door het advies hieronder tref jij moeiteloos een deskundige specialist in jouw omgeving. Een aantal adviseurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het type huis (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Akmarijp.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om naam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente De Fryske Marren.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Akmarijp op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 8541).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!