Zonnepanelen Waadhoeke kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Waadhoeke? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Door middel van het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via onze tool check jij uitgebreide toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Waadhoeke!

zonnepanelen installateur 8814
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Duurzame investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8814
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Waadhoeke juni 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.waadhoeke.nl tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Waadhoeke. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Ten derde is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Waadhoeke kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Waadhoeke
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Waadhoeke kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5525), dan is het belastingvoordeel al €1160,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim een half miljoen woningen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Waadhoeke liggen tussen om en nabij de €4100 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor plusminus 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €690,75 (prijs juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Waadhoeke kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120406€3450 – €4400€380
2270011€5075 – €5675€575
3336015€5950 – €6225€800
4386017€6425 – €6825€950
5463020€7100 – €7150€1030
6503021€7425 – €7825€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Waadhoeke achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waadhoeke bedraagt 2580 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2900 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste bewoners kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Waadhoeke?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-waadhoeke

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Waadhoeke vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vergelijk jij moeiteloos een uitmuntende leverancier in je postcodegebied. Het merendeel van de adviseurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer duidelijk het huis. Het type dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Waadhoeke.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op die manier is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Waadhoeke op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8814).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente