Zonnepanelen Firdgum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Firdgum? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker check je waardevolle raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Firdgum!

zonnepanelen installateur 8852
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8852
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Firdgum juli 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.waadhoeke.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Waadhoeke. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Waadhoeke zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Firdgum
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Firdgum zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5875), dan pak je al €1233,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Zo’n 700.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Firdgum fluctueren tussen de €4000 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2830 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €636,75 (prijspeil juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Firdgum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119406€3475 – €4500€430
2307011€5025 – €5700€575
3352015€6025 – €6075€775
4381018€6300 – €6750€900
5464020€7100 – €7225€1020
6506022€7550 – €8050€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Firdgum ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Firdgum is 2580 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Veel mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Firdgum?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-firdgum

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Firdgum vergelijken? Via het onderstaande stappenplan kies jij in een zeer korte periode een uitstekende aanbieder in je postcodegebied. Een aantal bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het type huis (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Firdgum.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Hierdoor weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de omgeving. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (zoals VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €30,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Firdgum op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Betreft het een lokaal zonne-energie project (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 8852).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!