Zonnepanelen Boer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Boer? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. D.m.v. een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je actuele details over zonnepanelen kopen in Boer!

zonnepanelen installateur 8809
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8809
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Boer juli 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.waadhoeke.nl tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Waadhoeke. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Waadhoeke kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Boer
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Boer zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5375), dan loopt dit al op tot €1128,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,035 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 600.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Boer variëren tussen de €4500 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in genereert zo’n 3040 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en NLE betaal je daarvoor ongeveer €684 (onkosten juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Boer bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117106€3425 – €4325€440
2295012€5225 – €5700€675
3333015€5975 – €6125€800
4385017€6500 – €6725€950
5454020€7100 – €7150€970
6504023€7475 – €8175€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Boer tref je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boer bedraagt 2580 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 11 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh gaat het om 7, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De doorsnee bewoners bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Boer?

Voor PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-boer

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Boer vergelijken? Met behulp van onderstaande tips tref je in korte tijd een goede installateur in je postcoderoos. De meeste leveranciers beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer het type huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige biedt zo goedzonnepanelen advies in Boer.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (je kunt denken aan Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €30,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Boer op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een regionaal project (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 8809).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!