Zonnepanelen Franeker kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Franeker? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Door zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. deze pagina lees je praktische raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Franeker!

zonnepanelen installateur 8801
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8801
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Franeker juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.waadhoeke.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Waadhoeke. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Waadhoeke kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Franeker
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Franeker zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten erg goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5225), dan profiteer je al van een korting van €1097,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa 700.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Franeker zitten vaak tussen de €4400 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2980 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €670,5 (onkosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Franeker bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118408€3575 – €4200€380
2280012€5075 – €5600€675
3354014€5975 – €6025€800
4404017€6550 – €6800€880
5461019€7100 – €7225€1000
6511022€7600 – €8200€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Franeker vind jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Franeker bedraagt 2580 kWh. Dat staat gelijk aan circa 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de mensen prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Franeker?

Tijdens de montage van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-franeker

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Franeker vergelijken? D.m.v. het advies hieronder tref je in een zeer korte periode een professionele monteur in de buurt. Tal van leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Detailleer duidelijk de woning. De woning-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft dan goedzonnepanelen advies in Franeker.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Zo weten we hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €15,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Franeker op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 8800, 8801, 8802).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!