Zonnepanelen Klooster Lidlum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Klooster Lidlum? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Vanwege het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door deze pagina doorzoek je bruikbare adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Klooster Lidlum!

zonnepanelen installateur 8853
 • Een kleiner energiecontract.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8853
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Klooster Lidlum juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.waadhoeke.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Waadhoeke. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Waadhoeke is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Klooster Lidlum
Direct zonnepanelen bestellen? In Klooster Lidlum zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5900), dan loopt dit al op tot €1239. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,055 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Ongeveer een half miljoen investeerders wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Klooster Lidlum komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op zo’n 2840 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €639 (prijs juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Klooster Lidlum kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119708€3575 – €4500€420
2284012€5175 – €5650€550
3327016€6075 – €6225€700
4395018€6425 – €6650€940
5469020€7000 – €7175€980
6491021€7675 – €7900€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Klooster Lidlum bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Klooster Lidlum is 2580 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 12 panelen van 315 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh gaat het om 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde woningbezitters bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Klooster Lidlum?

Voor het leggen van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-klooster-lidlum

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Klooster Lidlum vergelijken? Door middel van het advies hieronder tref jij vandaag nog een uitmuntende specialist in je postcodegebied. Diverse specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Schets de eigenschappen van de woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Klooster Lidlum.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (zoals CE-keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €17,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Klooster Lidlum op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het zonnestroom uit de buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 8853).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!