Zonnepanelen Dronryp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Dronryp? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Op basis van het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij deze pagina check jij samengestelde raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Dronryp!

zonnepanelen installateur 9035
 • Minder betalen voor stroom.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9035
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dronryp april 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.waadhoeke.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Waadhoeke. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Waadhoeke is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Dronryp
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Dronryp bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten met een lage rente een krediet kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5600), dan profiteer je al van een korting van €1176. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 500.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Dronryp zitten vaak tussen de €5200 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in om en nabij 2840 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €639 (vergoeding april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Dronryp is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119906€3625 – €4325€380
2275011€5150 – €5625€650
3339014€6000 – €6175€825
4388018€6550 – €6650€900
5449019€7100 – €7275€960
6516021€7625 – €7950€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Dronryp lees jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dronryp bedraagt 2580 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Dronryp?

Voor panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dronryp

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Dronryp vergelijken? Met behulp van het advies hieronder heb jij in korte tijd een goede specialist in je postcodegebied. Verschillende bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de eigenschappen van het huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Dronryp.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan naam, telefoonnummer en een e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Dronryp op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het stroom van panelen in de buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Dan mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 9035).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!