Zonnepanelen Peins kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Peins? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van onze website bekijk je praktische informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Peins!

zonnepanelen installateur 8812
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8812
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Peins juli 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.waadhoeke.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Waadhoeke. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Waadhoeke kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Peins
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Peins kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5425), dan is jouw winst al €1139,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,045 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 600.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Peins fluctueren tussen de €4400 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in grofweg 3060 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €688,5 (tarieven juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Peins bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120107€3675 – €4250€400
2289011€5175 – €5825€675
3348015€6075 – €6025€775
4396018€6475 – €6650€950
5468020€6950 – €7175€1020
6512023€7550 – €7825€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Peins tref jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Peins is 2580 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Bijna alle klanten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Peins?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-peins

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Peins vergelijken? Met tips van onze adviseurs vind je in korte tijd een uitstekende vakman in je postcodegebied. Veel adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de prijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het genre woning (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn relevant. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft dan goedzonnepanelen advies in Peins.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van adviseurs uit uw regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar certificering (je kunt denken aan Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Peins op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een regionaal project (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 8812).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!