Zonnepanelen Bitgum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Bitgum? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door de zonnepanelen-vergelijker bekijk je uitgebreide raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Bitgum!

zonnepanelen installateur 9044
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9044
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bitgum juni 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.waadhoeke.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Waadhoeke. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €900,00. Ook mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Waadhoeke is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Bitgum
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Bitgum kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten heel voordelig een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5750), dan is jouw winst al €1207,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,08

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 500.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bitgum schommelen tussen de €4100 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in pakweg 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €652,5 (prijs juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Bitgum kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121006€3525 – €4425€420
2289012€5200 – €5750€600
3344015€6100 – €6250€725
4410018€6500 – €6625€880
5441020€7100 – €7150€990
6507023€7425 – €8000€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Bitgum vind jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bitgum bedraagt 2580 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bitgum?

Voor de installatie van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bitgum

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Bitgum vergelijken? Met de uitleg die hierna komt vergelijk jij in een zeer korte periode een deskundige aanbieder in je postcodegebied. Het merendeel van de aanbieders beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer expliciet het huis. De woning-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Bitgum.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €17,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bitgum op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit stroom van panelen in de buurt (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 9044).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!