Zonnepanelen Ried kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Ried? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Via de zonnepanelen van tegenwoordig wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl tref jij handige toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Ried!

zonnepanelen installateur 8811
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8811
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ried juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.waadhoeke.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Waadhoeke. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien noemen we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Waadhoeke kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Ried
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Ried zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5400), dan profiteer je al van een korting van €1134. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Circa 700.000 investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ried komen doorgaans uit tussen de €5200 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in zo’n 3050 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €686,25 (prijs juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Ried kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117406€3675 – €4400€430
2301011€5100 – €5875€600
3348016€5900 – €6025€875
4419018€6350 – €6675€920
5456019€7025 – €7300€980
6494023€7700 – €8100€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Ried ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ried bedraagt 2580 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 10 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ried?

Voor het leggen van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ried

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Ried vergelijken? Via onderstaande tips kies jij vandaag nog een deskundige vakspecialist in je postcoderoos. Een aantal leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf het soort huis. Het type dak (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn essentieel. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Ried.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit uw regio. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar let ook op certificering (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €15,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Waadhoeke.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ried op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een regionaal project (West, Oost, Zuid, Franeker, Noord, Noordoost, Zuid, West, Franeker Zuidoost, Bouwhoek West, Greidhoek, Tuinbouwgebied, Bouwhoek Noord)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8811).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!